fbpx

Предстоящо откриване на сезона

Пампорово и Мечи чал очакват най-запалените скиори! Новият сезон едва сега започва и предстои да се радваме на емоциите, които ни предоставят зимата и планината. Подготовката е в разгара си, а Вие готови ли сте?

През 2016-та година за първи път в България, две съседни ски зони Пампорово и Мечи чал започват работа в тандем с единна билетна и транспортна система, превръщайки курортите в един от най-атрактивните комплекси за зимни спортове и забавления.

Целодневната лифт карта за ски зона Пампорово дава достъп до ски зона Мечи чал. За по-голямо удобство е осигурен специален транспорт чрез ски шатъл бусове по график, който максимално да улесни преминаването в двете ски зони. Ски бусовете могат да се ползват безплатно от всеки клиент закупил лифт карта валидна за деня на ползване на транспортната връзка. Обособени са 3 спирки по маршрута и указателни табели информират туристите за актуалното разписание на движение на ски бусовете.

Спирки: 1. Ски център 2 – Малина 2. Ски център 1 – Автогарата 3. Ски център Мечи чал

Освен всички проекти за свързване на двете ски зони, гостите в курорта ще забележат и обновената карта на ски зона Пампорово, която от тази година включва и ски зона Мечи чал. Непосредствено до лифт №2 на Ски център Студенец е поставена електронна карта на ски зоната, която показва актуалното състояние на съоръженията  – отворени/затворени писти, лифтове и влекове.

Ски зона Пампорово

 • Надморска височина на Пампорово: 1650 метра
 • Най-висока точка: 1926 метрa
 • Лифтове (седалкови): 7
 • Влекове: 6
 • Капацитет: 13 000 човека/ час
 • Зелени: 18%
 • Сини: 44%
 • Червени: 20%
 • Черни: 18%
 • Снежна инсталация: 200 оръдия
 • Зона за деца с транспортна лента 24 метра

ПОВЕЧЕ ЗА СКИ ЗОНА МЕЧИ ЧАЛ

Ски зона Мечи Чал разполага с близо 20км различни по трудност писти и ски пътища, които подлежат на категоризация и разширяване, така че да отговарят на всички международни изисквания. Ски зоната е благоприятна и за развиване не само на трдиционните ски, но и на биатлон, ски бягане и сноуборд.

През  сезон 2016-2017г бе подготвена една от най-дългите писти за алпийски дисциплини в България – писта за напреднали „Мечи Чал“ 1 (червена) с дължина близо 3км, която разполага с всички необходими характеристики да приема състезания от световен ранг. В проекта на ски зоната за следващите години попадат още една от най-дългите писти в страната за средно напреднали с дължина близо 6км, както и по-трудна писта за дълбок сняг и фрирайд спускания с дължина 1,2км. Предстои да се изгради нова модерна и мощна система за изкуствено заснежаване, която да осигури снежна настилка на основното трасе и прилежащите писти през целия сезон.

Любителите на зимните спортове могат да ползват модерен 4-седалков лифт на френската компания „Помагалски”, с капацитет 2000 души на час. С него, разстоянието от 2700м от ски център Мечи Чал до върха се изминава само за 9 минути. Пропускателната система е на австрийската компания AXESS – бърза и надеждна, така че да се избегнат струпванията на лифта в най-натоварените часове на деня.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *